android1. Izdelajte varnostno kopijo podatkov

Na mobilno napravo Android namestite ali pa samo posodobite programsko opremo Google Drive. S pritiskom na gumb + nam bo mobilna programska oprema samodejno izdelala varnostne kopije naših podatkov, slik in videoposnetkov, ti pa nam bodo dosegljivi kjerkoli in kadarkoli.

 

2. Več elektronskih naslovov ne eni napravi

Z uporabo aplikacije Gmail lahko sočasno uporabljamo večje število elektronskih naslovov. To naredimo tako, da kliknemo na ikono, ki se nahaja na desni strani, in izberemo Dodaj račun.

 

3. Enostaven dostop do fotografij, zajetih s staro mobilno napravo

Če izdelamo varnostno kopijo svojih fotografij z aplikacijo Google Foto, se nam bodo samodejno prikazale na novi mobilni napravi Android.

 

4. Novice, vremenska napoved in informacije o prometu na zahtevo

Za prejemanje novic, vremenskih napovedi, informacij o prometu in še mnogo več zadošča, da le prilagodimo programsko opremo Google Now svojim potrebam. Vse nastavitve so dostopne s klikom na meni, ki je na zgornji desni strani.

 

5. Ne izgubite svojih zapiskov

Svojih zapiskov ne boste nikoli izgubili, če boste za to opravilo uporabili program Google Keep. Zapiski se namreč hranijo v oblaku in so dosegljivi kjerkoli in kadarkoli.

 

6. Uporabljajte svoj mobilni telefon brez truda

S pametnimi mobilnimi telefoni Android lahko opravljamo telefonske klice, nastavimo budilko in odpiramo aplikacije samo z uporabo glasovnih ukazov. Za ta namen se moramo le prepričati, da je funkcionalnost OK Google aktivirana.

 

7. Urejajte dokumente, preglednice in predstavitve na poti

Z uporabo mobilne programske opreme Google Docs, Sheets in Slides lahko urejamo svoje dokumente, preglednice in predstavitve kar na poti. To lahko počnemo tudi brez povezave na splet.

 

8. Pomembna elektronska sporočila naj se prikažejo najprej

Uporaba aplikacije Gmail za elektronska sporočila vam bo precej olajšala življenje. Z enostavnim klikom na prejeto elektronsko sporočilo mu lahko določimo njegovo pomembnost.

 

9. Nadaljujte delo na mobilnem telefonu, ki ste ga začeli na računalniku

Če na mobilni napravi Android za brskanje po svetovnem spletu uporabljate mobilni spletni brskalnik Google Chrome, imate lahko na njem odprte enake zavihke kot na osebnem računalniku. Mobilni Google Chrome mora za ta namen imeti le dostop do našega Google uporabniškega računa, kar izberemo ob prvi namestitvi ali zagonu mobilnega spletnega brskalnika.

 

10. Predvidi svoja gibanja vse dni v letu

Mobilna aplikacija Google Maps nam lahko posreduje podatke o prometu na cestah, z njim pa lahko pridobimo celo informacije o javnem prevozu. To funkcijo lahko s pridom uporabljajo uporabniki operacijskega sistema Android 4.1 ali novejšega, pri čemer pa vse funkcije žal niso dostopne v vseh državah.